公司新闻行业新闻

珊瑚群中的法餐厅,BLUFISH 布鱼餐厅北京APM店 / SODA 建筑师事务所

weixindingbu.gif///

BLUFISH-APM餐厅位于王府井APM商场的地下一层,我们以清透的白为基底,蓝与粉等色彩交织的金属网从顶部天花向下延伸,营造整体充满梦幻与流动感的水下世界。BLUFISH-APM RESTAURANT Located on the basement level of the APM Shopping Mall in Wangfujing. Our restaurant created an underwater world full of fantasymobility with white as basic tonea bluepink colored metal mesh extending down from the top of the ceiling.

▼店铺外观,exterior view

两个就餐区域借助空间中的自然曲面形态得到了连续感的强化,最大程度的利用有效层高。同时还将空间衍生,营造出4个如海底洞穴般的单元,做为较独立的就餐位置。The sense of continuity of two dining areas has been enhanced with the natural curved surface shape of the space, making the maximum use of layer height effectively. It extended the space as well, creating four units like undersea cave as more independent dining location.

▼空间形态演变,the curved surface of the space


▼主要用餐空间,the main dining space

为了呼应餐厅的主题,表达情景中温暖的色彩,我们经过多轮的推敲和尝试后,选择了6种看上去有几分童话感的,轻松、温暖的手绘图形,来代表水底的珊瑚,水草和鱼群。并使用激光切割金属网来制作这些图案,之后将它们叠加附着在白色的曲面造型之上。以营造出这种水下影像所特有的: 绚烂的,半透明的,模糊的,不稳定的视觉效果。希望能让人们在室内也可以体会轻松自由之感,仿佛吹拂着南法地中海的清新空气。To echo the theme of the restaurantexpress the warm colors of the scene, after several rounds of deliberationsattempts, we chose six kinds of hand-drawn sketches that looks fairy tales-like, easywarm to represent the underwater coralaquatic plantsfish groups. And use laser to cut the metal mesh to make these patterns, then attached them to the white curved surface model. In order to a unique underwater image: gorgeous, translucent, vague, unstable visual effects. It is expected that people will feel cozyrelaxed indoors, as if there is fresh air of the Mediterranean Sea in Southern France blowing.

▼六种装饰图案,six kinds of hand-drawn sketches


▼激光切割的金属网图案叠加附着在白色的曲面造型之上,laser-cut metal mesh attached on the white curved surface

▼餐桌细节,details

▼平面图,plan


项目名称: 布鱼餐厅
事务所: SODA 建筑师事务所
网站 : www.soda.archi
设计团队: 姜元,宋晨,陈菲
项目地点: 北京,王府井138号,APM购物中心
完成时间: 2017年12月
面积 : 210m2
摄影师 : 陈惜玉
项目类型: 餐饮
施工方 : 上海进盛建筑装潢工程有限公司Project name: BLUFISH restaurant
Architect’ Firm: SODA architects
Website: www.soda.archi
Contact e-mail: [email protected]
Lead Architects: JIANG Yuan, SONG Chen
Project location: NO. 138, WangFuJing,BeiJing,CHINA
Completion Year: DEC. 2017
Gross Built Area: 210m2
Photo credits: CHEN Xiyu
Construction: Shanghai Jin Sheng Building Decoration Engineering Co. Ltd


- END -

「 全国一站式家居物联领先服务品牌 」


墙面修补