公司新闻行业新闻

覆盖整座建筑的条形百叶形成独特的立面图案,法国Thales大楼

2018-11-07 08:31:09 来源:叮咣机器人

weixindingbu.gif///

项目的业主为Thales航空工业集团。基地边有一片湖泊,湖岸边长有郁郁葱葱的植物,如同一片绿色净化器,为整个街区带来了健康而美丽的环境。The project was designed for the aeronautical industry group Thales. The lake is the major component of the site. It is accompanied by a thicklarge vegetable filter. It offers with its shores a green lung to the whole neighbourhood.

▼ 建筑外观,external view of the building

▼ 基地植被丰盛,自然环境优美,privileged environment of the site with luxuriant plants


Thales集团新大楼位于街区的核心区域,与湖泊相邻,环境优美,彰显了其重要的经济地位。该项目为法国南部图卢兹城市群的标志,宽阔的车道轴线让建筑更为引人注目。The new site of Thales by its geographicalstrategic location in the heart of the large block as well by the quality of its environment, corresponds to a major stake. The presence of the motorway axis reinforces its visibility. The project plays the role of signal on the scale of the agglomeration of Toulouse.

▼ 总平面图,宽阔的轴线车道通向建筑,site plan, motorway axis leading people to the project

▼ 独特的建筑引人注目,the unique building is visible from the road


建筑主体高9层,由两个富有特色的体块及中部的核心筒组成。大楼立面全部由着色玻璃幕墙构成,让建筑显得轻盈通透的同时,实现了对阳光的控制,保证室内不会受到过于强烈的光照。The tertiary building, limited to 9 levels, is composed of 2 distinct volumes developed around a central core. It plays the erasure being transparent over its entire heighthas a uniformly tinted glass skin that smooth its surfaceensures the solar control.

▼ 建筑立面全被采用玻璃幕墙, 轻盈通透,外置遮阳百叶形成强烈图案,glazing for the entire height, making the architecture lighttransparent, with solar blades outside forming graphic effect

光是构成立面的自然材料。建筑师围绕大楼螺旋设置了一套外伸的遮阳百叶,这套百叶系统自由地覆盖了整座建筑,在表面形成了强烈的图形效果,模糊了室内的楼层划分。百叶一半被涂成了白色,一半被涂成了灰色,叶片与建筑立面保持着一定距离,在幕墙上反射下形成更为丰富的光影,同时让阳光可以落入室内,照亮内部空间。建筑周边环境优美,与形态生动的遮阳百叶相得映彰,带来充满活力的自然感受。The raw material of the composition of the facades is light. In front of this skin, a set of sun blocker blades get developed freely with a desired graphic effect allowing to blur the stratification of the different office levels. This “over-frontage” offset forms spiral rings distributed over the whole envelope of the building. Half of these elements are lacquered in white, the other lacquered in anthracite gray. This game is accentuated by the effect of shadow castreflection of the blades on the glazing. A depth is thus perceived which makes it possible to lighten the volume. The reflections of a privileged environment line the facades, animated exclusively by the graphic game of the sun blockers.

▼ 覆盖建筑全体的百叶在不同时段呈现出丰富的光影效果,the blades covering the whole building playing games of lightshadow in different times of a day

▼ 百叶细部,倒映在玻璃幕墙上,detail of the blades, reflected by the glazing

 

▼ 平面图,plan


Program: office building (capacity of 640 people), business restaurant, parking lot.
Client: PITCH Promotion
User: THALES
Main architect: LCR ARCHITECTES (www.lcrarchitectes.fr)
Engineering: FERRER, 3J TECHNOLOGIES, G2 INGENIERIE, EXECO
Landscaping: Julie POIREL
Dates: 2014 – 2016
Surface: 11 476 m² floor area (10 000 m² offices, 1476 m² restaurant)
Cost of the operation: 18 200 000 € HT
Photograph: Mathieu Ducros _ OpicturesDrawings: LCR ARCHITECTES
English text: LCR ARCHITECTES
Chinese text: gooood


- END -

「 全国一站式家居物联领先服务品牌 」

墙面修补