公司新闻行业新闻

带有弧墙的住宅,葡萄牙 / Fala Atelier

2018-11-06 08:16:19 来源:叮咣机器人

weixindingbu.gif///

这栋住宅是由一个废弃的建筑改造而来,原本的建筑位于一个不起眼的场地,带有一个又深又大的花园和独特的坡屋顶。

The derelict construction was found on an unremarkable neighbourhood, hiding a deepgenerous garden; the proud pitched roof distinguished the otherwise trivial architecture.

▼概览,overview

建筑师将结构重新设计,只留下框架,在内部空间中精确设置了一个柔和的曲线墙面,用于区分公共区域和私密空间。原有墙面的交叠、坡屋顶还有新建墙面共同将室内营造成了一个复杂的几何形体。通过新的大窗户,室内的人可以清晰地看到花园如画般的美景。

After reseting the construction to a bare structural existence, the inner space was solved with the precise placement of a gently curved wall as a separation between the publicprivate programs. The intersection of the existing walls, the sloped roofthe new wall resulted in a complex geometrical form. Through the new wide window, a clear tension towards the picturesque garden was created.

▼通过新的大窗户,室内的人可以清晰地看到花园如画般的美景,through the new wide window, a clear tension towards the picturesque garden was created


起居室中的家具布置得较随意,设有四扇蓝色的门(分别通往小会客厅、卧室、浴室还有阁楼),一个圆形的开口,不同的植物,另外还有一根优雅金属杆伫立其中,在标志着建筑最高点的同时与房间内其它低调的设计形成对比。建筑内粉刷成深色的一些元素(门、厨房、家具)也与抽象的白墙形成对比。

The main space, loosely populated by furniture, showcases four blue doors (leading to the small lobby, bedroom, bathroomattic), a circular opening, various plantsan elegant metal pole that symbolically marks the highest point of the otherwise humble construction. A selected number of elements – doors, kitchenfurniture – were painted in strong colours contrasting with the general abstract whiteness of the room.

▼四扇蓝色的门(分别通往小会客厅、卧室、浴室还有阁楼),four blue doors (leading to the small lobby, bedroom, bathroomattic)

▼标志着这栋建筑最高点的优雅金属杆,an elegant metal pole that symbolically marks the highest point of the otherwise humble construction


建筑师将临街的墙面涂以石灰,入口小门粉刷成橙红色,蓝绿色大门在关闭的时候就完成了一幅解构构图。薄薄的金属板像纸一样延伸出白色体块:金属板屋顶成了最显著的城市元素,来定义这个建筑的住宅身份。室内通过精确的布置和统一的白色墙面构成了一个整体,室外是建筑构造元素的松散并置。根本上来说,这座房子是一栋普通的建筑,但又异常生动。

The wall facing the street was plasteredthe entrance door painted in heavy salmon-pink; the greenish-blue gate, when closed, completes the deconstructed composition. A thin metal surface extends over the white volume as if made of paper: the light metal roof becomes the prominent urban element defining the image of the house, its houseness. While the interiors form a unity characterised by whitenessprecision, the outside expression is that of a loose juxtaposition of constructive elements. Ultimately the house is a rather conventional building, but unusually vivid.

▼橙红色的入口小门和蓝绿色大门,heavy salmon-pink entrance doorgreenish-blue gate

▼区位图,location


▼结构元素分析图,structural element analysis


Project: House with a curved wall
Location: Porto, Portugal
Design: September – December 2016
Construction: April – November 2017
Status: Private Commission; Built
Project Team: Filipe Magalhães, Ana Luisa Soares, Ahmed Belkhodja, Julia Andreychenko, Rute Peixoto, Lera Samovich, Elisa Sassi, Paulo Sousa
Landscape Architect: João Magalhães
Client: private
Contractor: Maxrenova Lda
Photography: Ricardo Loureiro


- END -

「 全国一站式家居物联领先服务品牌 」

深圳装修公司