公司新闻行业新闻

CASA LT滨海住宅,与陡峭的地形浑然一体

2018-09-27 11:51:08 来源:叮咣机器人

weixindingbu.gif///

MAIN OFFICE是一家在墨西哥和瑞典都设有办公室的建筑设计事务所。最近,他们扩建并修缮了一座藏在繁茂的墨西哥热带绿地中的住宅——CASA LT。CASA LT地处墨西哥西海岸的著名冲浪小城Sayulita,建筑居于海滨,和陡峭的地形浑然一体,窗外就是太平洋的壮丽美景。The MexicoSweden-based architectural practice MAIN OFFICE has recently expandedrestored CASA LT, an existing residential complex nestled in luxuriant tropical Mexican greenery. Located in Sayulita, a well-known surfers’ town on the West coast of Mexico, the building stands on the beachfrontblends smoothly into the steeparticulated topography, with a breathtaking view over the Pacific Ocean.

▼建筑概览,overview


MAIN OFFICE精心将建筑融入宁静的热带景观中,建筑周围尽是棕榈树,杏树,芭蕉树和蕨类植物,并且和地形完美结合,确保在建筑的任何位置,无论内外,都能清晰地看到海景。Carefully integrating architecturethe tranquil tropical landscape, CASA LT has been designed around the living palmalmond trees, plantainsfernsthat join the site’s topography in playing a key role in ensuring a clear view to the waterfront from all its spaces, both internalexternal.

▼从建筑可以眺望广阔海景,a clear view to the waterfront from the building


原有建筑由山顶的三栋小房子组成,由于其建于50年代,年久失修,且所处环境湿度较高,因而现在整体状况较差。MAIN OFFICE一开始先将重点放在原有建筑的翻新和保护上,之后才是新的主楼和面朝海滩的客房的设计。Composed of three small houses situated on the top of the hill, the original complex built in the 50’s was in poor condition due to humidity problemslack of maintenance. MAIN OFFICE initially focused on the renovationpreservation of the original essence,then on the design of a new main buildinga guest house facing the beach.

▼新建的面朝海滩的客房,guest house facing the beach

▼新建的主楼,new main building

MAIN OFFICE的联合创始人Dante Borgo表示,这个项目的主要设计方向是重新诠释原有建筑的设计参数,并保留基地内原有的“小型村庄”的形式。“The main idea of the project is to reinterpret the design parameters of the original complexto keep the idea of a small-contained village within the site.”says Dante Borgo, MAIN OFFICE’sco-founder.MAIN OFFICE通过利用贴合地形,人行道和花园的混凝土平台,将建筑各层连接起来。这样一来,建筑内外空间的界限就不存在了。独栋别墅带有一个全景厨房,一个挨着超大泳池的开放式起居和用餐区,一个配有当地原产的手工混凝土浴缸的卧室,还有一个可以尽享海景的露台。MAIN OFFICE connects the various levels through a series of concrete platforms that adapts to the topography, walkwaysvibrant gardens. The border between interiorexterior dissolves. The single-family house features a kitchen with a panoramic view, an open livingdining area linked to the infinity pool, a bedroom with handcrafted concrete bathtub built in-situ,a terrace with a stunning ocean view.

▼贴合地形的楼梯和混凝土平台将建筑各层连接起来,the various levels were connected through a series of concrete platforms




▼海景露台,terrace with a stunning ocean view

▼楼梯细部,staircase


▼开放式厨房,open kitchen

建筑结构和建材都源于当地。墙体采用了水泥砌块墙,表面抹有白色灰泥,抛光混凝土的使用既提高了地面的建筑质量,又有利于家具的摆放。室内暖色调的家具,壁橱,门框和窗框则选用了耐潮耐盐碱耐日光老化的Parota木材。Both the construction systemthe materials employed have been derived from local resources. Cement blocks finished with white stucco shape the walls, while polished concrete enhances the architectural quality of floorsfixed furniture. For the warm interior furniture, closets, doorswindow frames, indigenous Parota wood has been used for its resistance to humidity, to salinity in the airto exposure to strong sunlight.

▼卧室,bedroom

▼配有当地原产的手工混凝土浴缸的浴室,a bathroom with handcrafted concrete bathtub


▼透过窗户望向浴室,bathroom through the window

▼轴测图,axonometric drawing


▼剖面图,section


Project name: CASA LT
Location:Sayulita, Nayarit, Mexico
Architect:MAIN OFFICE (Sima Agisheva, Dante Borgo, Isabella Eriksson)
Project team:Pablo Alemán, Montserrat Bucio, Brenda Cibrian, Rodrigo de la Torre, Luis Gordian, Manuel Guerrero
Client:private
Design phase:September 2016 – January 2017
Construction phase:February 2017 – July 2018
GFA:175 sqm, 219 sqm (renovation)
Contractor:Terraza Construcciones, Sayulita (Mexico)
Furniture design:MAIN OFFICE
Photography:©Rafael Gamo





- END -

「 全国一站式家居物联领先服务品牌 」

深圳装修公司